Laten we meer te weten komen over 11 plantaardige eiwitbronnen
offerbanner-1

Laten we meer te weten komen over 11 plantaardige eiwitbronnen

Gezonde volwassenen moeten ongeveer. 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht naast een uitgebalanceerd dieet. Maar we moeten niet vergeten dat als we regelmatig sporten, de eiwitbehoefte van het lichaam zal toenemen.

Mensen die besluiten om vlees en / of voedingsmiddelen van dierlijk origineel, of degenen die lijden aan voedselallergie of die intolerant zijn voor bepaalde voedingsmiddelen te vermijden, kunnen nog steeds eiwitten leveren die nodig zijn voor het menselijk lichaam uit plantaardige bronnen.
Op planten gebaseerde eiwitten bevatten geen melkderivaten en allergische reacties met betrekking tot melkproducten kunnen worden vermeden.
Aan de andere kant - in tegenstelling tot whey - zijn ze rijk aan vezels en helpen ze de spijsvertering.

11 EIWITTEN OP BASIS VAN EIWITTEN VOOR DE VOLGENS VAN EEN VEGAN DIEET

1. Witte bonen: bonen met een hoog vezelgehalte en rijk aan kalium. 100 gram droge witte bonen bevat 23,4 gram eiwit.
Tip: verbeter de smaaksensatie van uw salades door een handvol witte bonen toe te voegen en u kunt eenvoudig een beetje extra toevoegen aan de dagelijkse routine!

2. Linzen: ze zijn slechts zwak achter soja, die op de troon van plantaardige eiwitten zit. Wat de positieve eigenschappen betreft, moeten we vermelden dat het niet allergeen is en het is gemakkelijker te verteren dan soja, bonen of erwten.
100 gram droge linzen bevatten 24,6 gram eiwit.
Tip: selecteer een nieuwe garnering voor uw kipfilet steak voor de lunch. Kies vandaag voor linzen in plaats van rijst!

3. Groene erwten: onze favoriet in de kindertijd. Het is te vinden in bijna alle moestuinen in Hongarije, het is gemakkelijk toegankelijk, een uitstekende bron van vezels en eiwitten. Rijk aan vitamine B1, B2 en C. Rijke koolhydraten, de calorische waarde komt dicht bij de calorische waarde van aardappel.
De energiewaarde van groene erwten is laag, 100 gram bevat slechts 81 kcal. Het eiwitgehalte is echter lager dan de eerder genoemde peulvruchten, omdat dezelfde hoeveelheid groene erwten slechts 5,4 gram eiwit bevat.
Tip: probeer in plaats van aardappelpuree groene erwten! Meng het met kokosmelk en bereid een heerlijke maaltijd voor! Als we het over noten hebben, is het eerste dat in ons opkomt geroosterde en gezouten pinda's, die we graag voor de tv houden. Of wordt er tijdens het weekend pompoen- of zonnebloemzaad geconsumeerd tijdens de voetbalwedstrijden?
Is dat juist? We moeten gematigd zijn met deze noten, omdat ze rijk zijn aan calorieën en vetten.

4. Peanut: veelzijdige vormen van gebruik. Populaire geroosterde snack, ideaal voor gepaneerde levensmiddelen en voor het maken van pindakaas. 100 gram natuurlijke pinda's bevat 593 kcal, 26.7 gram eiwit, 47.2 gram vet en 14.7 gram koolhydraten.
Tip: vermijd tijdens het afslankdieeten tussendoortjes op pinda's. Gebruik ze liever voor je ontbijt-toast of voeg een paar pinda's toe aan je salade.

5. Pompoenzaad: het hele jaar beschikbaar, populaire gepelde en geroosterde snack voor iedereen, ongeacht de leeftijdsgroep. Pompoenpittenmeel is een populair ingrediënt voor verschillende veganistische en paleo-recepten. Uitstekende bron van magnesium, rijk aan zink, bevat een hoog gehalte aan magnesium, rijk aan foliumzuur en vitamines B. 100 gram gepelde pompoenpitten bevat 536 kcal, verder 28,5 gram eiwit, 35,7 gram vet en slechts 3,6 gram koolhydraten.

6. Amandelen: de steenfruit, die aan de buitenkant hard is, verbergt een heerlijke put binnenin rijk aan voedingsstoffen.
Zeer populair in banketbakkers, op hetzelfde moment tijdens gewichtsverlies diëten is het een ideale aanvulling op een heerlijke kop havermout. Uitstekende bron van vitamine B2, calcium, magnesium, fosfor, zink en ijzer. Het bevat grote hoeveelheden vitamine E. Het heeft een hoge energetische waarde, vergelijkbaar met andere noten (610 kcal / 100 gram) maar is rijk aan eiwitten (27,6 gram / 100 gram) en vetten (52,2 gram / 100 gram)!

eiwitten, diet

7. Spinazie: we kunnen gemakkelijk zeggen dat het de meest veelzijdige groente van de natuur is. Het kan rauw, gestoomd, als garnering, in een stoofschotel of als smaakmaker voor verschillende soorten vlees worden gebruikt.
Het bevat veel vitamine K, vitamine C, mangaan, ijzer, kalium en calcium. 100 gram spinazie bevat 2,3 gram eiwit.

8. Broccoli: het wordt vaak gebruikt tijdens gewichtsverlies diëten. Het is goed nieuws dat het naast zijn lage energiewaarde ook rijk is aan eiwitten.
100 gram broccoli bevat 3,3 gram eiwit.

9. Asperges: bij het begin van de lente is asperge een populaire groente in veel huishoudens. Het is rijk aan vitamine B, uitstekende bron van magnesium, kalium en fosfor. 100 gram verse asperge bevat 2,0 gram eiwit.

10. Granen: Verschillende granen en levensmiddelen gemaakt van granen vormen al heel lang een integraal onderdeel van de voeding van mensen over de hele wereld. Dit is geen toeval, want ze bieden een breed scala aan voedingsstoffen aan het menselijk lichaam. Granen omvatten onder andere tarwe, maïs, rogge, haver en alle soorten rijst. Het is ook belangrijk om tegenwoordig favorieten te noemen, de zogenaamde pseudo-granen, die botanisch geen deel uitmaken van de graanfamilie, maar met betrekking tot hun gebruik lijken ze erg op elkaar. Granen zijn vooral rijk aan koolhydraten.
Ze hebben ook een aanzienlijk vezelgehalte en daarom nemen ze deel aan het onderhoud en herstel van de normale darmfunctie.
Naast het vezelgehalte zijn ze ook rijk aan eiwitten. Glutenintolerantie of coeliakie is een vrij algemeen probleem aan het worden. Mensen die lijden aan deze malabsorptie moeten uiterst voorzichtig zijn bij het selecteren van de voor hen geschikte granen.

Granen

11. Soja: eet het op of ontwijk het?
Sojabonen zijn een van de meest controversiële voedingsmiddelen. Onderzoeken die nadenken over de gevolgen voor de gezondheid kunnen gemakkelijk een kleinere bibliotheek opvullen. Het kan op een veelzijdige manier worden gebruikt: voor sauzen, tofu, yoghurt, eiwitpoeder - om er maar een paar te noemen. In de oorspronkelijke vorm bevat 100 gram sojabonen 37 gram eiwit. Het is een van de fundamentele voedingsmiddelen van een vegetarisch dieet, omdat het een veelzijdige mogelijkheid biedt om producten met melk of vleesgerechten te vervangen.

Fysiologisch heeft het verschillende positieve kenmerken. Het is bijvoorbeeld een uitstekende bron van vitamine B, het heeft een hoog kalium-, magnesium-, calcium- en fosforgehalte. Het is belangrijk op te merken dat het zeer allergeen is, daarom moet het bij consumptie worden overwogen.